Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
11 mei Zomeravondcompetitie op woensdag
8 mei Spaghetty van Hetty
24 apr. Dames 1 – hoofdklasse zondag
24 apr. Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 1 juli
24 apr. Opgave najaarscompetitie 2017
22 maa. Overname en afkopen bardienst
19 maa. Reserveer nu je bardiensten
4 jan. Wat krijg je voor je jeugd lidmaatschap?
13 okt. Senior clubkampioenschappen
13 okt. Het onmisbare werk van de sponsorcommissie
14 aug. Goede prestaties Be Quickers
3 mei Nieuwbouw rond ons tennispark
1 apr. Lid worden van Be Quick.
1 apr. Sponsoren tennisvereniging Be Quick
26 feb. Wachtwoord vergeten
18 feb. Tennislessen Be Quick
18 jan. Jan van Hilten
29 maa. Wijziging e-mailadres ledenadministratie
1 maa. Update Vrienden van Be Quick
19 feb. Wachtwoord kwijt?
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
20150415-Be Quick-005.jpg
20150415-Be Quick-004.jpg
20150415-Be Quick-003.jpg
Meest recente foto's
inschrijven ouder-kindtoernooi 2017
 Rianne Peelen-Bouwman  Activiteiten/ Toernooien  16x gelezen

Doe ook dit jaar als jong & oud koppel mee aan het gezellige Ouder-kindtoernooi op zaterdag 19 augustus 2017! Slechts één van jullie moet Be Quick-lid zijn. Dit jaar verwachten we jullie met raar haar! Bij aanvang ontvangen we graag € 5,00/koppel, waarvoor je onder andere een lekker lunch krijgt. Tot zaterdag 19 augustus. Voor meer informatie zie bijlage. Graag uiterlijk 1 juli 2017 aanmelden.

Caro, Michiel en Margriet


Download bestanden
Informatie ouder kind toernooi 1.7 MB (28x opgehaald)
vrijdag 12 mei 2017, 17:28 uur
Zomeravondcompetitie op woensdag
 Rianne Peelen-Bouwman  Competitie  49x gelezen

Dit jaar is de KNLTB begonnen met een 3-tal nieuwe competitievormen. Een daarvan is de zomeravondcompetitie. De zomeravondcompetitie is een hele competitie met uit- en thuiswedstrijden tegen dezelfde tegenstanders. Dit betekent dat op 3 woensdagen er 2 banen zijn gereserveerd voor de competitie. Gisteren (10 mei 2017) was de eerste, de andere twee zijn 7 en 14 juni 2017. Houd hiermee rekening als je gaat vrij spelen op deze beide woensdagavonden.

 

donderdag 11 mei 2017, 08:53 uur
Spaghetty van Hetty
 Rianne Peelen-Bouwman  Competitie  54x gelezen

Competitie spelers - aanstaande zaterdag is het weer zover - dan zet Hetty haar pannen op het vuur - voor haar beroemde Spaghetty van Hetty. Ook niet competitie spelers kunnen van haar Spaghetty komen genieten.

Iedereen kan vanaf half 6 aanschuiven.

Kun je niet aanstaande zaterdag - ook op zaterdag 27 mei kookt zij. 

 

maandag 8 mei 2017, 18:10 uur
Dames 1 – hoofdklasse zondag
 Rianne Peelen-Bouwman  Algemeen  163x gelezen

Inmiddels zijn alle voorjaarscompetities gestart. Op bijna alle dagen in de week spelen Be Quick’ers competitie. Dit keer zetten we niet een van de jeugd- of mixteams in het zonnetje, maar het team ‘Zondag dames 1’. Dit is een team dat al ruim twintig jaar uitkomt in de landelijke zondagcompetitie. 

In het verleden bestond dit team volledig uit de familie Licht/Hoogendoorn. Alleen Lotte Hoogendoorn is nog overgebleven en de nichten zijn ‘’vervangen’ door zes meiden, want ja, damesteams zijn vaak wat grotere teams. Na drie jaar achter elkaar de Joop Zoetemelk te zijn geweest van de eerste klasse werd dit team vorig jaar eindelijk kampioen. Dit jaar komen ze dan ook uit in de hoofdklasse. Samen met Waddinxveen is ‘Zondag dames 1’ het hoogst spelende damesteam in de regio.

Dames succes!

maandag 24 april 2017, 21:13 uur


Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 1 juli
 Rianne Peelen-Bouwman  Algemeen  74x gelezen

Je kunt geld verdienen voor Be Quick door op zaterdag 1 juli mee te doen aan de sponsorfietstocht van Rabobank Gouwestreek. Voor iedereen die namens de club de gezellige en sportieve tocht uitrijdt, stort de Rabobank € 5 (15 kilometer), € 10 (30 kilometer) of € 20 (60 kilometer) in de clubkas. 

De fietstocht op 1 juli gaat langs de mooiste plekken in onze regio. En natuurlijk ook langs gezellige terrassen waar je even kunt uitrusten. De start is tussen 10.00 en 12.00 uur bij Tennisclub Ad Astra. De preciese bloktijd hoor je nog. Om 16.00 uur moeten de stempelkaarten binnen zijn. Ook familieleden, vrienden en kennissen mogen gezellig meefietsen voor het goede doel! Help jij ons aan extra inkomsten?

Meer informatie en aanmelden via e-mail: bestuur@bequick.nl

maandag 24 april 2017, 21:11 uur
Opgave najaarscompetitie 2017
 Rianne Peelen-Bouwman  Competitie  141x gelezen

De voorjaarscompetitie is nog volop bezig, maar de opgave voor de najaarscompetitie 2017 dient al weer te worden gedaan.

Zie onderztaande formulier en bestand voor opgave aan de najaarscompetitie 2017. Stuur formulier naar competitie@bequick.nl

 


Download bestanden
inschrijven najaarscompetitie 2017 56 KB (135x opgehaald)

Formulieren
Inschrijf najaarscompetitie
maandag 24 april 2017, 00:00 uur
Overname en afkopen bardienst
 Harry Kiel  Bardienst  2657x gelezen

Overname bardiensten
Het kan voorkomen dat je een bardienst vanwege onvoorziene omstandigheden niet na kunt komen. Je dient in dat geval zelf voor vervanging te zorgen. De barcommissie adviseert je als eerste om de dienst te ruilen met iemand anders. Indien dit niet lukt, dan zijn er enkele leden die je bardienst tegen betaling kunnen overnemen. Het bedrag hiervoor is € 25,-- en je dient de afspraak en de betaling zelf met de persoon te regelen.

De volgende personen kun je hiervoor benaderen:
Hannah Timmermans: 06-46535196
Pim Zandee: 06-82837572
Oscar Terwijn:06 – 2329 1738
Charlotte Heijs: 06 – 37410583
Deanne Spek: 06 - 20858411
Floor Bakker: 06 - 39506439 

   Bij het niet nakomen van je bardienst is de vereniging gemachtigd de persoon een boete van € 50,-- op te leggen voor het niet verschijnen (no-show).

Mocht je geïnteresseerd zijn om bardiensten over te nemen kun je een email sturen naar bardienst@bequick.nl

Afkopen bardiensten:
Leden die hun verplichting tot het doen van bardiensten willen afkopen kunnen dit aangeven door een email te sturen naar bardienst@bequick.nl Je krijgt dan een factuur toegestuurd met het verzoek € 75,-- over te maken op de barrekening.

De barcommissie

woensdag 22 maart 2017, 11:41 uur
Nieuwe competitievormen en soepeler spelregels
 Rianne Peelen-Bouwman  Competitie  238x gelezen
Net als veel tennisclubs in het land is Be Quick gestart met de nieuwe competitievormen die de KNLTB heeft bedacht: de instap-, jongvolwassenen- en zomeravondcompetitie. Compact spelen is er nog niet bij. Oscar Terwijn legt een en ander uit. Oscar Terwijn is (onder andere) lid van de technische commissie en de jeugdcommissie. Hij vertelt: ‘De KNLTB heeft de wensen van de leden onderzocht. Een bezwaar van de tennissport blijkt te zijn: je weet niet hoe lang een wedstrijd duurt. En een competitie kan lang uitpakken. Met nieuwe competitievormen en compact spelen probeert de bond daar wat aan te doen. Door de nieuwe competitievormen worden nieuwe doelgroepen aangesproken.

Drie nieuwe competitievormen
De instapcompetitie is voor tennissers met sterkte 8 en 9. Deze competitie is heel vrijblijvend. Mensen kunnen op donderdagavond of zondagmiddag 2 dubbelwedstrijden spelen. Dat kunnen 2 dames tegen 2 heren zijn of mixed dubbel, zo lang het maar een dubbel is. Daarbij geldt dat bij 40-40 er een beslissend punt wordt gespeeld, en bij een eventuele derde set wordt er een wedstrijdtiebreak gespeeld (tot 10 punten). Dit is het zogeheten compact spelen.

De competitie voor jongvolwassenen is bedoeld voor tennissers tussen 17 en 35 jaar; in april en mei. Ze spelen op zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur 4 dubbelwedstijden: 2 gemengd dubbels en een heren- en damesdubbel of 4 heren/damesdubbels. Ook hier wordt compact gespeeld (met beslissendpuntsysteem en wedstrijdtiebreak tot 10 punten).

De zomeravondcompetitie kun je doen naast de voorjaarscompetitie. De wedstrijden zijn op woensdagavond in mei of juni. Een competitieteam bestaat uit 4 spelers die 4 dubbelwedstrijden spelen op een speelavond, en de regels voor compact spelen toepassen. De opgave voor de competities sloot op 1 november vorig jaar; voor de najaarscompetitie is opgave mogelijk tot 1 juni. Houd daarvoor je mail en de website van Be Quick in de gaten.’

Compact spelen
Het andere voorstel van de KNLTB betreft het compact spelen, oftewel een versoepeling van de regels. Compact spelen betekent een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) als het tot een derde set komt. Bij 40-40 wordt meteen beslissend punt gespeeld. Of er tijdens de reguliere competitie compact gespeeld wordt, besluit een club zelf, vertelt Oscar. ‘Per speeldag kan een club kiezen voor compact spelen; het geldt dan voor alle partijen die op een speeldag gespeeld worden. Welke keuze een club maakt, is terug te vinden op de KNLTB-site. Be Quick kiest voor de gebruikelijke methode (na 40-40 nog twee punten en een gehele derde set). Maar speel je ‘uit’ check dan vooraf welke competitievorm er geldt. Dit kan per speeldag verschillen!’

Ophalen papieren en tennisballen op 1 april
Tot slot nog een praktisch iets: op 1 april kun je vanaf 16.00 uur competitiepapieren en tennisballen voor thuiswedstrijden ophalen bij de tennisclub.
zondag 19 maart 2017, 21:48 uur
Reserveer nu je bardiensten
 Rianne Peelen-Bouwman  Bardienst  244x gelezen

Sinds woensdag 8 maart kun je je bardiensten weer invullen op het rooster dat je op de website vindt. Ieder lid wordt geacht drie bardiensten te draaien. De barcommissie heeft het bardienstrooster voor 2017 weer opengesteld. Je hebt hierover ook een mailtje gekregen. Meld je snel aan, zodat je nog zelf de dagen en tijden kunt kiezen die je het beste uitkomen.

Inloggen op de website
Meld je aan voor een bardienst door in te loggen op de website, linksbovenaan de homepage. Klik daarna in het linkermenu op het blokje Bardienst. Je kunt nu in een kalender je bardiensten reserveren. Vergeet niet uit te loggen.

De barcommissie

zondag 19 maart 2017, 21:32 uur
Stukken algemene ledenvergadering
 Rianne Peelen-Bouwman  Algemeen  207x gelezen

Beste leden,

Onderstaand de agenda en het verslag van 2016. Indien je de stukken van de verschillende commissies wenst te zien dien je in te loggen op de website (links boven).

 


Download bestanden
Agenda ALV 2017 2.2 MB (205x opgehaald)
Verslag ALV 2016 2.2 MB (179x opgehaald)
zondag 12 februari 2017, 01:05 uur
1 2 3 4 5 6 7
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Activiteiten/ Toernooien
 Algemeen
 Bardienst
 Competitie
 Ereleden/ Leden van Verdienste
 JEUGD Activiteiten
 JEUGD Tenniskids & World Tour
 Leden van Verdienste
 Lidmaatschap
 Sponsoren
 Tennishal
 Training / Tennisles
 Vrienden van BQ
 Website
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
3 April - 29 Mei
 racketavond (maandag)

6 April - 25 Mei
 racketochtend (donderdag)

23 Mei
 voorjaarscompetitie dinsdag (senior)

26 Mei
 voorjaarscompetitie vrijdag (senior)

27 Mei
 voorjaarscompetitie zaterdag (senior)

28 Mei
 voorjaarscompetitie zondag (senior+jeugd)

30 Mei
 voorjaarscompetitie dinsdag (senior)

2 Juni - 27 Oktober
 Racketavond (vrijdag)

6 Juni - 31 Oktober
 Racketochtend (dinsdag)

7 Juni
 Racketmiddag (woensdag)
 zomercompetitie woensdag

11 Juni
 World Tour

12 Juni - 17 Juni
 Goudse JeugdKampioenschappen

14 Juni
 zomercompetitie

18 Juni
 World Tour

 Competitie teams 
Senioren
 Maandag Gemengd
 Dinsdag Dames
 Woensdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames
 Zondag Gemengd

Junioren
 Maandag Gemengd
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens